5 Permainan Perjalanan Jalan Yang Akan Rock Percutian Anda Seterusnya

0

27

- Advertisement -

Sebelum zaman telefon pintar, podcast dan tablet, perjalanan jalan adalah sinonim dengan permainan yang menyeronokkan dan menghiburkan yang bebas teknologi. Phew! Apa nostalgia! Bermain permainan dengan keluarga dan rakan-rakan, memberi kita peluang membuat beberapa kenangan yang tidak dapat dilupakan dan berkongsi beberapa ketawa. Jadi mengapa terpaku pada skrin itu, apabila anda boleh bermain beberapa permainan perjalanan yang menyeronokkan? Berikut adalah beberapa idea permainan yang menyeronokkan untuk memastikan anda pergi sepanjang jalan. Teruskan membaca!

21 soalan

Apakah permainan ini tentang:

Seorang penumpang berfikir tentang tempat, orang, atau objek. Baki penumpang kemudian hanya mempunyai 21 soalan untuk meneka apa yang mereka fikirkan. Soalan-soalan tidak boleh diulang dan sesiapa yang meneka dengan betul dapat memulakan pusingan seterusnya. Seronok super, kan?

Nama Yang Tune

Apakah permainan ini tentang:

Permainan ini adalah untuk semua pencinta muzik di luar sana! Salah seorang penumpang mula menyanyikan lagu dan orang seterusnya harus menyambung kata terakhir dari lirik itu dengan melodi lain. Permainan ini berterusan sehingga seseorang merosakkan liriknya. Menarik!

Jangan Katakan Ia!

Apakah permainan ini tentang:

Ini adalah permainan yang menarik yang menguji ingatan para penumpang dalam perjalanan yang panjang. Pilih mana-mana 5 perkataan biasa yang pemain tidak boleh katakan semasa perjalanan seperti tiba, stesen, melihat, kereta, tingkap. Apabila pemain pergi dan menyebut mana-mana lima perkataan, mereka akan dihukum dalam beberapa cara. Sama ada pemain harus menderma wang untuk “dana makanan ringan perjalanan” atau harus melakukan tugas yang menjengkelkan seperti yang ditentukan oleh semua pemain lain. “Gelak jahat.”

Lembu di sebelah saya

Apakah permainan ini tentang:

Sekiranya anda sedang dalam perjalanan ke India, terdapat peluang yang sangat baik untuk melihat lembu sepanjang perjalanan anda. Jadi apabila anda melihat seekor lembu di sebelah anda, anda perlu berteriak, “Lembu di sebelah saya” untuk mendapatkan titik. Jika anda melihat seekor lembu di seberang jalan, anda perlu berteriak, “Lembu di sebelah anda.” Sebelum orang itu melihatnya untuk mencuri satu titik. Juga, jika mana-mana pemain melihat kawanan lembu, mereka menjerit, “Lembu hantu,” mencuri semua mata sampingan yang lain. Permainan hebat untuk ketawa yang mudah!

Tidak Pernah Pernah Saya

Apakah permainan ini tentang:

Ini adalah salah satu permainan yang paling klasik yang semua orang tahu dan suka. Tetapi kerana kami tidak mahu anda ditangkap, bertukar alkohol dengan air, jus, atau soda. Seorang penumpang di dalam kereta membuat kenyataan ringkas bermula dengan “tidak pernah saya pernah …” dan sesiapa yang melakukan itu dalam kehidupan mereka mesti mengambil minuman keras dari minuman mereka. Yang pertama gunakan tandas terlewat. Permainan terbaik pernah!

Jadi apa yang anda tunggu? Ditch peranti elektronik itu dan mula bermain. Sampai jumpa lagi, selamat perjalanan!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: