04.jpg

- Advertisement -

Udita Goswami (lahir 9 Februari) adalah seorang pelakon India yang bekerja di pawagam Hindi.

Kehidupan awal

Goswami dilahirkan di Dehradun. Ayahnya berasal dari Banaras dan ibunya berasal dari Shillong. Nenek Goswami adalah warga Nepal yang merupakan kakak bekas Perdana Menteri Nepal Tulsi Giri. Dia menghabiskan sebahagian besar masa kecilnya di Kathmandu, Nepal kemudian dia berpindah dan dia menyelesaikan pendidikannya di Dehradun di mana beliau belajar di Cambrian Hall dan D.A.V. Sekolah-sekolah awam sehingga kelas 9.

Kerjaya

Goswami memulakan kerjayanya sebagai model dan kemudian beralih untuk memperluaskan portfolionya ke industri filem Hindi.

“Pada 16, saya berjalan di Dehradun untuk sebuah institut fesyen, selepas itu saya berpindah ke Delhi untuk meneruskan kerjayanya dalam pemodelan, saya menghantar beberapa gambar yang diambil di rumah untuk pertandingan MTV Model Mission. Saya dipilih dan menang “Perlahan-lahan, saya mula mendapat lebih banyak tugasan dan melakukan banyak iklan, saya menjadi salah satu model utama di Delhi, saya yang pertama muncul di sampul majalah Elle.”, Katanya dalam temu bual.

Dia bekerja sebagai model untuk jenama seperti Pepsi, Titan Watches dan memulakan kerjayanya di Bollywood bertentangan dengan John Abraham dengan Paap, yang juga debut ketua Pooja Bhatt. Dia kemudian membintangi Zeher bersama Emraan Hashmi dan Aksar yang bertentangan dengan Dino Morea. Dia juga muncul dengan Upen Patel dalam video muzik Ahmed Khan untuk remix Kya Khoob Lagti Ho.

Pada tahun 2012, dia memainkan peranan utama dalam Diary of a Butterfly yang diarahkan oleh Vinodh mukhi yang dilepaskan ke ulasan tidak menyenangkan.

Kehidupan peribadi

Goswami berada dalam hubungan dengan Mohit Suri selama beberapa tahun sebelum berkahwin dengannya pada tahun 2013. Mereka mempunyai dua anak, seorang anak perempuan yang dilahirkan pada tahun 2015 dan seorang anak lelaki yang lahir pada tahun 2018.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: