23.jpg

- Advertisement -

Air biru kobalt dan teluk biru yang dibarisi dengan pantai yang indah menjadikan Lake Tahoe menjadi destinasi impian untuk perkhemahan musim panas di California. Sukan air, laluan mendaki, dan pergunungan di sekitarnya menarik minat berkemah, yang datang ke sini untuk berehat atau mencari pengembaraan. Suhu siang hari tidak panas, dan malam adalah suhu yang indah untuk duduk di sekitar api unggun.

South Lake Tahoe adalah salah satu kawasan yang paling indah dan popular di sekitar tasik. Anda boleh menemui perkhemahan swasta, bandar yang dikendalikan oleh bandar dan dikendalikan oleh kerajaan, yang sebahagiannya hanya mempunyai tempat berlantai sedap atau kurang, dan yang lain dapat menampung 200 hingga 300 khemah dan RV. Tapak perkhemahan bermusim dan hanya beroperasi dari musim semi hingga musim gugur, biasanya dari pertengahan Mei hingga pertengahan Oktober, tetapi sesetengah perkemahan mungkin mempunyai musim yang lebih terhad bergantung pada tahun dan keadaan.

Lihat juga: Tempat tinggal di South Lake Tahoe apabila Perkhemahan ditutup atau Penuh

1 Perkhemahan Taman Negeri D.L Bliss

Perkhemahan Taman Negeri D.L Bliss | | Hak Cipta Foto: Lana Law

D.L. Bliss State Park mempunyai salah satu lokasi yang paling indah di Lake Tahoe. Peregangan pasir keemasan yang indah, dibendung oleh ketinggian batu yang indah, menyusuri tepi pantai. Air jernih, dan di kejauhan, anda dapat melihat gunung-gunung di pantai yang bertentangan. Kayakers boleh memasuki pantai dan meneroka pantai, kanak-kanak boleh bermain di air cetek, dan pejalan kaki boleh mengakses jejak hiking Rubicon yang popular terus dari taman.

Perkhemahan taman ini terletak tinggi di atas tasik, dengan tapak yang paling dekat dengan tasik yang menawarkan pemandangan air melalui pokok-pokok pain. Tapak terletak di kawasan yang sangat berhutan dan umumnya berada dalam jarak jauh dan peribadi. Perkhemahan dibahagikan kepada lima gelung, yang semuanya lebih diterima. The Beach Camp Loop, yang merangkumi tapak 142 hingga 165, adalah yang paling dekat dengan pantai dan merupakan kawasan perkhemahan yang paling diinginkan di taman itu.

Laman rasmi: https://www.parks.ca.gov/?page_id=505

2 Meeks Bay Resort and Marina

Meeks Bay Resort and Marina | | Hak Cipta Foto: Lana Law

Jika anda mencari lebih banyak kemudahan dan kem musim panas atau jenis suasana resort, Meeks Bay Resort and Marina adalah pilihan yang sempurna. Sepanjang pantai Meeks Bay adalah pantai berbentuk bulan sabit yang besar dengan air cetek, sesuai untuk anak-anak muda. Resort yang menyokong pantai adalah operasi besar-besaran, dengan kabin yang menghadap ke tasik, restoran tepi pantai, dan perkhemahan.

Ini adalah perkhemahan yang besar dengan tapak yang luas, pokok-pokok pain yang menawan, dan akses mudah ke pantai. Perkhemahan ini menawarkan tapak khemah dan RV, sambungan penuh, beberapa tapak menarik, dan tandas dan pancuran. Haiwan peliharaan tidak diterima di resort ini. Tempahan perlu dibuat sejauh mungkin dan diterima pada musim bunga untuk musim panas yang berikutnya, setahun keluar.

Laman rasmi: http://www.meeksbayresort.com/rv-tents/

3 Perkhemahan Meeks Bay

Perkhemahan Meeks Bay | Hak Cipta Foto: Lana Law

Terletak di bawah pantai dari Meeks Bay Beach Resort dan Marina adalah Perkhemahan Meeks Bay yang dikendalikan secara federally. Ini adalah pengalaman perkhemahan yang lebih tenang dan lebih primitif daripada resort, tetapi masih di sepanjang pantai yang hebat. Tapak adalah besar dan cerah tetapi secara umumnya agak rapat bersama. Pokok pinus besar menawarkan naungan di sana sini, dan sesetengah tapak mempunyai pemandangan yang indah di atas tasik. Perkhemahan itu terletak agak dekat dengan lebuh raya, jadi bunyi bising boleh menjadi faktor. Kemudahan termasuk tandas siram tetapi tiada pancuran mandian. Tapak adalah semua masuk dan tidak mempunyai sambungan. Laman RV biasanya boleh menampung peralatan yang panjangnya 18 hingga 25 kaki, dengan beberapa pengecualian untuk unit yang lebih lama. Tempahan boleh dibuat sehingga enam bulan lebih awal.

Tapak rasmi: https://www.reserveamerica.com/camping/meeks-bay/r/campgroundDetails.do?contractCode=NRSO&parkId=71664

4 Tapak Leaf Fallen

Kejatuhan Leaf Lake | Hak Cipta Foto: Lana Law

Jika anda tidak mempunyai hati anda berkhemah di sepanjang tasik, Fallen Leaf Campground adalah pilihan yang sempurna. Terletak di tengah-tengah pokok pinus yang tinggi dan dikelilingi oleh hutan, perkemahan ini menawarkan pengalaman gaya padang gurun yang lebih. Jejak yang singkat untuk Fallen Leaf Lake meninggalkan tapak perkhemahan, menawarkan pelarian yang bagus dari orang ramai sepanjang Lake Tahoe, kurang dari satu batu jauhnya. Jejak lain di kawasan ini termasuk Glen Alpine dan Mt. Tallac, serta Moraine Trail, yang meninggalkan terus dari perkhemahan.

Campuran Leaf Fallen menawarkan 200 tapak khemah dan RV, serta enam yurts. Pad tempat letak kereta telah diturap, dan beberapa tapak menarik. Panjang maksimum berbeza mengikut tapak perkhemahan, tetapi beberapa tapak boleh menampung unit yang sangat besar. Kemudahan termasuk tandas siram. Tempahan mesti dibuat terlebih dahulu.

Laman rasmi: https://www.recreation.gov/camping/fallen-leaf-campground/r/campgroundDetails.do?contractCode=NRSO&parkId=71531

5 Perkhemahan Eagle Point

Eagle Point Eli Duke / foto diubah suai

Perkhemahan Eagle Point terletak di Emerald Bay State Park, di sebuah kawasan tanah di pintu masuk ke Emerald Bay. Tempat yang indah ini merupakan tempat yang baik untuk menerokai kawasan tersebut. Jejak untuk jejak hiking Rubicon, salah satu kenaikan paling popular di sekitar South Lake Tahoe, terletak di perkhemahan ini. Lebih jauh lebuh raya adalah Eagle Falls, serta lebih banyak laluan mendaki.

Perkhemahan ini akan dibuka pada musim ini daripada banyak perkhemahan lain di kawasan itu. Tapak adalah kecil dan boleh menampung khemah-khemah, treler sehingga 18 kaki, dan motorhomes sehingga 21 kaki. Pastikan tapak perkhemahan yang anda tempuh adalah cukup besar untuk memuat peralatan anda. Tempahan boleh dibuat sehingga enam bulan lebih awal.

Laman rasmi: https://www.parks.ca.gov/?page_id=506

6 Tapak perkhemahan oleh Tasik

Perkhemahan oleh Tasik | Hak Cipta Foto: Lana Law

Terletak betul-betul di bandar South Lake Tahoe, Tapak Perkhemahan oleh Tasik sangat mudah untuk pengunjung yang berada di sini untuk menikmati tasik, pantai dan bandar. Pokok-pokok pain besar menyediakan banyak naungan, tetapi kekurangan penutup tanah, terutamanya di tapak yang paling dekat dengan tasik, bermakna berkemah mungkin mempunyai sedikit privasi. Tasik biru berkilauan dapat dilihat melalui pokok-pokok dari banyak tempat perkemahan.

Perkhemahan besar ini dikendalikan oleh City of South Lake Tahoe. Laman 178 boleh menampung khemah dan RVs dari hampir semua saiz. Loop A mempunyai hookup penuh dan Loop B hanya mempunyai sambungan elektrik. Perkhemahan ini mempunyai Wi-Fi dan beberapa penerimaan telefon bimbit, yang merupakan kelebihan serius untuk berkemah yang ingin tetap bersambung. Berdekatannya adalah taman permainan awam, gelanggang bola keranjang, dan kolam renang yang dipanaskan, yang boleh diakses dengan bayaran yang kecil. Ia juga mesra haiwan kesayangan, dengan sehingga tiga anjing dibenarkan setiap tapak.

Laman rasmi: http://www.cityofslt.us/index.aspx?nid=270

7 Perkhemahan Bayview

Lihat dari Titik Inspirasi | Hak Cipta Foto: Lana Law

Terus merentasi lebuh raya dari Inspiration Point Lookout di Emerald Bay adalah Perkhemahan Bayview kecil. Bagi pejalan kaki dan peninjau, sukar untuk mengalahkan lokasi hebat ini. Anda boleh mendaki terus dari perkhemahan ini ke beberapa laluan mendaki yang paling popular di kawasan itu, termasuk Cascade Falls / Cascade Lake, Tasik Granite, dan seterusnya ke laluan penyambungan lain yang berjalan melalui Wilderness Desolation. Ia terletak di Jalan Raya 89, jadi bunyi bising adalah faktor. Walau bagaimanapun, memandangkan tempat letak kereta boleh menjadi sangat sukar untuk ditemui sepanjang peregangan yang indah ini, dapat mengakses banyak laman web dengan berjalan kaki adalah kelebihan sebenar. Anda tidak dapat melihat Emerald Bay dari tapak perkhemahan, tetapi ada pemandangan melalui pokok-pokok besar ke gunung sekitarnya. Untuk pemandangan yang bagus ke atas air, berjalan di jalan raya untuk mencari.

Perkhemahan ini mempunyai 12 tapak perkemahan yang pertama, yang boleh memuatkan khemah-khemah dan RV kecil. Kemudahan termasuk tandas di lubang, dan setiap tapak mempunyai meja berkelah, lubang api, barbeku dan loker penyimpanan makanan.

8 Perkhemahan di Camp Richardson Historic Resort and Marina

Perkhemahan di Resort Bersejarah Camp Richardson dan Marina Sandip Bhattacharya / foto diubah suai

Di sebelah barat South Lake Tahoe, Camp Richardson Historic Resort dan Marina adalah operasi yang besar dengan pelbagai pilihan tempat penginapan, termasuk sebuah hotel, kabin, dan tiga perkhemahan. Dua perkhemahan, Eagle’s Nest dan Badger’s Den, menawarkan lebih dari 100 tapak khemah. Desa RV yang berasingan, lengkap dengan sambungan penuh, boleh menampung kira-kira 100 RV. Lokasi tepi laut yang selesa dan pelbagai kemudahan di tempat, dari kedai dan restoran untuk penyewaan peralatan sukan, menjadikannya pilihan yang tepat untuk keluarga. Walau bagaimanapun, mereka tidak menerima haiwan peliharaan.

Laman rasmi: http://www.camprichardson.com/lodging-a-camping

9 Ed Z’berg Gula Campground Taman Pine Point

Ed Z’berg Sugar Pine Point State Park | Hak Cipta Foto: Lana Law

Terletak kira-kira 40 minit pemanduan di barat laut South Lake Tahoe, di utara Meeks Bay, Ed Z’Berg Sugar Pine Point State Park terletak di tempat yang indah di pinggir Lake Tahoe. Ciri yang paling terkenal di taman ini adalah Ehrman Mansion, tetapi daya tarikannya yang sebenar adalah persekitarannya. Pine yang tinggi bersebelahan dengan garis pantai berbatu dan melihat ke perairan cetek dan biru yang beralih ke biru gelap yang berkilauan sebelum sampai ke pergunungan di tasik yang jauh.

Perkhemahan ini kembali dari air dan di seberang lebuh raya dari tasik, kurang dari satu batu dari kawasan utama taman. Kawasan perkhemahan sangat dirawat dengan pokok besar, yang menghalang banyak cahaya dan meninggalkan tempat perkemahan yang gelap sedikit. Kebanyakan laman web adalah sangat besar dan teratur. Ini adalah perkhemahan hutan, dan tapak perkhemahan tidak berhampiran tasik, tetapi jejak berjalan menghubungkan perkhemahan dengan kawasan tepi pantai. Kemudahan termasuk tandas, mandi, dan stesen RV dump. Treler sehingga 26 kaki dan motorhomes sehingga 32 kaki diterima.

Laman rasmi: https://www.parks.ca.gov/?page_id=510

Di mana Tinggal di South Lake Tahoe apabila Perkhemahan ditutup atau Penuh

Pilihan hotel di South Lake Tahoe sangat bergantung pada jarak pertengahan dari segi kualiti, walaupun harga sering agak tinggi pada waktu puncak. Berikut adalah beberapa hotel pertengahan dan anggaran yang sangat bernilai:

  • Hotel Julat-Pertengahan: Di bahagian atas pertengahan pertengahan, Deerfield Lodge di Heavenly adalah sebuah hotel yang baru diubahsuai yang dikenali untuk perkhidmatan pelanggan yang cemerlang. Bilik-bilik mempunyai pelbagai saiz, termasuk suite dengan dapur lengkap, dan hotel ini mesra haiwan kesayangan. Hotel ini terletak di antara bukit ski syurga dan pusat bandar South Lake Tahoe. Dalam jarak berjalan kaki dari pantai dan restoran, 7 Seas Inn di Tahoe mempunyai bilik dan suite yang dihiasi dengan elegan. Pendiangan di beberapa bilik menjadikan pilihan yang selesa pada malam-malam yang sejuk, dan tab mandi panas luar sempurna untuk berjabat sejuk. Americana Village adalah satu lagi pilihan yang hebat, dengan kolam renang luaran yang besar dan bilik dan suite yang luas dengan dapur kecil. Untuk lokasi tepi pantai yang menengah, anda tidak boleh mengalahkan Retreat & Penginapan di Tahoe Beach, yang menampilkan dua restoran di lokasi; kawasan umum yang indah; dan bilik-bilik besar, termasuk beberapa dengan pemandangan tasik dan perapian.
  • Budget Hotels: Dengan gabungan pelbagai bilik dan suite yang berbeza, Big Pines Mountain House of Tahoe adalah pilihan yang baik untuk semua jenis pelancong bajet, termasuk keluarga dan kumpulan. Beberapa bilik mempunyai dapur kecil, dan sarapan pagi disertakan dengan penginapan anda.Dengan sedikit kurang suasana, tetapi bilik-bilik asas yang bersih, Matterhorn Motel merupakan pilihan yang baik untuk pelancong yang berfikiran anggaran.

Terokai Destinasi Berkhemah dan Luar Lain di California

Rusa di tapak perkhemahan di Kings Canyon National Park | Hak Cipta Foto: Lana Law

  • Berkhemah: Dalam satu hari perjalanan Lake Tahoe adalah beberapa destinasi berkemah California yang paling epik. Cari tapak perkhemahan terbaik di hutan abadi sequoias gergasi di Sequoia National Park dan Kings Canyon National Park. Sediakan khemah atau RV anda di antara pokok merah Redwood National dan State Parks. Sebagai alternatif, pergi ke selatan ke padang pasir, dan temukan tempat terbaik untuk berkhemah di landskap surreal Joshua Tree National Park.
  • Kembara: Luangkan masa kembara anda dengan panduan kami ke Puncak Terbaik di South Lake Tahoe, Puncak Terbaik di Taman Negara Yosemite, Puncak Terbaik di Redwood National dan State Parks, dan Laluan Mendaki Terbaik di California. Sekiranya anda menuju ke Las Vegas, lihat juga artikel kami mengenai Hikes Terbaik di Las Vegas.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: