Artis India- Candice Pinto

04.jpg

Candice Pinto adalah Supermodel India dan Miss Tourism International 2001. Beliau adalah acara fesyen terawal seperti Minggu Fesyen Lakme dan India Fashion Week, dan dilihat di banyak majalah fesyen India meliputi.

Kehidupan awal dan pendidikan
Candice Pinto dilahirkan di Mumbai, India menjadi keluarga Katolik. Dia adalah separuh Goan, setengah Mangalorean dan mempunyai tiga adik beradik. Beliau menghadiri Holy Cross High School (Kurla) dan lulus dari Kolej Persatuan Pendidikan India Selatan (SIES) di Sion, Mumbai, di mana beliau dianugerahkan ijazah Sarjana dalam bidang ekonomi.

Dia digunakan untuk model dalam hari kolejnya bersama dengan abangnya. Walaupun keluarganya tidak mahu dia meneruskan pemodelan pada mulanya, mereka membantu dia memasuki pertandingan Gladrags. Selepas tamat pengajiannya, dia memikat kerjaya sebagai animator dan mempunyai rancangan untuk mengambilnya suatu hari nanti.

Kerjaya

Candice ditayangkan pada usia 19 tahun, selepas memenangi pertandingan kecantikan pertama beliau di pertandingan Model GladRags Mega Ketujuh yang diadakan pada Mac 2000. Beliau terus mewakili India di pertandingan antarabangsa seperti Peraduan Model Mega Antarabangsa dan kontes Miss Intercontinental yang diadakan di Jerman. Candice selesai dalam sepuluh teratas dan memenangi ‘badan terbaik’ di pertandingan Top Model of the World, yang diadakan di Munich, Jerman pada tahun 2001. Pada tahun berikutnya, dia menjadi India pertama yang dinobatkan sebagai Miss Tourism International di Malaysia. dan Miss Fresh Face 2002.

Sejak itu, Candice telah menjadi pandang tetap pada acara-acara fesyen utama seperti Minggu Fesyen Lakme dan India Fashion Week, dan sering dilihat di liputan majalah fesyen India.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: