10 Tarikan Pelancong Terunggul di Niagara Falls, Kanada

41

Niagara Falls, Kanada adalah sebuah bandar yang menyenangkan di pinggir Niagara Gorge, di lokasi Niagara Falls yang terkenal. Bandar itu sendiri boleh digambarkan sebagai unik, dengan suasana karnival yang mempamerkan pelbagai jenis hiburan, tetapi lokasi strategiknya menjadikannya salah satu pusat pelancongan utama di Kanada. Air terjun mudah dicapai dengan hanya berjalan kaki singkat di sepanjang jalan utama yang mengalir ke Clifton Hill menuju ke jurang. Tiga jambatan menghubungkan bandar Niagara Falls dengan rakan Amerikanya, semuanya dengan pemandangan indah ke jurang yang membahagi dua.

Lihat juga: Tempat tinggal di Niagara Falls

1 Air terjun Niagara

Air terjun Niagara

Niagara Falls adalah antara air terjun terbesar, paling indah dan paling terkenal di dunia. Terdapat tiga bahagian jatuh, tetapi kedua-dua bahagian utama adalah cekung Horseshoe Falls, 640 meter dari larian Kanada ke pantai Amerika Falls Amerika, kira-kira 330 meter di seluruh, di Negeri New York. Terdapat juga seksyen ketiga kecil yang terletak di antara kedua-dua, yang dikenali sebagai Bridal Veil Falls. Di bahagian atas bukit Kanada, sebuah laluan pejalan kaki melangkah dari atas jatuh sepanjang jalan sepanjang pinggir jurang, memberikan pemandangan yang menakjubkan. Pada waktu malam, air terjun di pelbagai warna.

Pengunjung boleh berdiri di sepanjang pagar berhampiran dengan tempat air jatuh 57 meter ke tepi ke jurang. Hanya di belakang kawasan tontonan adalah Pusat Sambutan Rock Table dengan sebuah restoran yang menghadap ke air terjun, kedai, dan gerai maklumat dan tiket di mana pengunjung boleh membeli tiket ke pelbagai tarikan dan lawatan.

Di bawah air terjun, Sungai Niagara mengalir melalui tembok dalam jurang, antara 80 meter dan 300 meter di seluruh, membentuk Whirlpool Rapids sebagai jurang sempit. Air akhirnya mengalir ke Lake Ontario.

2 Journey Behind the Falls

Journey Behind the Falls

Journey Behind the Falls menawarkan pandangan dekat jatuh dari pangkal Horseshoe Falls. Daripada Table Rock Welcome Centre, sebuah lif membawa pengunjung ke bawah 45 meter ke terowong dengan melihat portal di belakang jatuh dan dek pemerhatian berhampiran pinggir bawah jatuh. Dari sini, pelawat boleh melihat di dinding air yang datang ke atas Horseshoe Falls dan merasakan kelembapan kabut di wajah mereka. Pandangan ini menawarkan perspektif yang unik dan pengalaman yang sama sekali berbeza daripada melihat jatuh dari atas.

Laman rasmi: http://www.niagaraparks.com/niagara-falls-attractions/journey-behind-the-falls.html

3 Menara Skylon

Menara Skylon

Pada ketinggian lebih daripada 235 meter di atas kejatuhan, Menara Skylon menawarkan pemandangan mata burung Niagara Falls, Niagara Escarpment, dan bandar. Menara ini mempunyai kawasan pemerhatian dalaman / luaran dan dua buah restoran. The Bilik makan pusingan adalah sebuah restoran berputar kelas atas, sementara yang Summit Suite Buffet adalah penubuhan berorientasikan keluarga yang lebih rendah. Akses ke dek pemerhatian adalah percuma untuk mereka yang sedang makan di menara.

Laman rasmi: http://www.skylon.com/

4 Hornblower Cruises

Hornblower Cruises Brent 2.0 / foto diubah suai

Hornblower Cruises mengambil pengunjung pada lawatan rapat ke pangkal ketiga-tiga jatuh di 700 katamaran katamaran bot. Terdapat pilihan pelancongan yang berbeza, tetapi pelayaran berjalan sepanjang hari dan ke petang. Ini adalah pengalaman yang basah, dan jaket hujan disediakan. Sejak Pembantu Rumah Mist berhenti beroperasi dari Kanada, ini adalah satu-satunya pilihan lawatan bot dari sisi Kanada yang membawa pengunjung ke dasar jatuh.

Laman rasmi: http://www.niagaracruises.com/

5 Aero Car Whirlpool

Aero Car Whirlpool

The Aero Car Whirlpool adalah sebuah kereta kabel antik dalam operasi berterusan sejak tahun 1916 yang digantung di atas perairan roiling Whirlpool Rapids. Pengunjung boleh mengambil perjalanan selama sepuluh minit ke atas bahagian Sungai Niagara ini untuk pemandangan yang unik dari arus kuat yang berputar di dalam pusaran besar di bawah. Kereta Niagara Aero bergerak kira-kira satu kilometer dari satu sisi jurang ke yang lain dan boleh memegang 35 orang berdiri setiap perjalanan.

Laman rasmi: http://www.niagaraparks.com/niagara-falls-attractions/whirlpool-aero-car.html

6 Niagara Parkway

Niagara Parkway Graham / foto diubah suai

Niagara Parkway adalah pemanduan yang indah berjalan dari Niagara-on-the-Lake, lalu Niagara Falls ke Fort Erie, mengikuti jurang itu. Jalan yang dipenuhi dengan taman dan ruang hijau, mempunyai banyak tempat menarik di mana pengunjung boleh berhenti. Beberapa ciri yang paling popular di sepanjang jalan raya adalah Jam bungaWhirlpool Rapids, dan juga Konservatori Rama-rama. Laluan berturap untuk berjalan dan berbasikal berjalan di sepanjang Niagara Parkway.

7 Konservatori Rama-rama

Konservatori Rama-Rama Nicholas Doumani / foto diubah suai

Conservatory Butterfly, di sepanjang Niagara Parkway, adalah rumah kepada 2,000 rama-rama terbang percuma. Konservatori tertutup kaca dengan air terjun dan tumbuhan tropika mempunyai lebih daripada 40 spesis kupu-kupu yang berlainan. Tarikan ini terbuka sepanjang tahun menjadikannya sangat popular pada musim sejuk ketika taman di luar tidak mekar.

Laman rasmi: http://www.niagaraparks.com/niagara-falls-attractions/butterfly-conservatory.html

8 Lawatan Perahu Jet Whirlpool

Whirlpool Jet Boat Tours Desrosiers Photo / photo modified

Lawatan Perahu Jet Whirlpool beroperasi dari Niagara-on-the-Lake, perjalanan singkat dari Niagara Falls, dan membawa pelawat ke atas kapal jet mendebarkan melalui kelas 5 jeram. Lawatan di perahu terbuka semasa musim panas dan kubah meliputi bot pada musim bunga dan musim gugur.Pelawat perlu bersedia untuk basah! Lawatan juga pendidikan, menawarkan maklumat mengenai geologi dan sejarah kawasan tersebut.

Alamat: 61 Melville Street, Niagara-on-the-Lake

Laman rasmi: http://www.whirlpooljet.com/jet-boating/niagara-on-the-lake/

9 MarineLand

MarineLand

MarineLand adalah salah satu tarikan keluarga musim panas terbesar di selatan Ontario. Kemudahan ini adalah taman hiburan berskala penuh dengan semua jenis tunggangan dan permainan, dan taman laut yang mengagumkan dengan pertunjukan yang memaparkan ikan paus dan ikan lumba-lumba. Terletak di Niagara Falls, Marineland juga merupakan perjalanan sehari yang popular dari Toronto dan kawasan sekitarnya.

Alamat: 7657 Portage Road, Niagara Falls

Laman rasmi: http://www.marinelandcanada.com/

10 Niagara-on-the-Lake

Prince of Wales Hotel Theodore C / foto diubah suai

Niagara-on-the-Lake adalah sebuah bandar kecil yang menarik di tepi Tasik Ontario hanya berjarak 20 minit pemanduan dari Niagara Falls sepanjang Niagara Parkway. Pekan ini mempunyai penampilan yang kuat pada pertengahan abad ke-19 yang disebabkan oleh sejarahnya. Semasa perang tahun 1812, sebahagian daripada bandar itu telah runtuh dan sebagai hasilnya, kebanyakan seni bina asal telah dibina pada tahun-tahun selepas perang. Bangunan undang-undang kecil sejak itu telah memastikan bahawa seni bina yang lebih baru dibina dengan gaya yang sama, mengakibatkan bandar menarik ini di mana kereta kuda yang menarik pelancong melalui jalan-jalan menyatu dengan bangunan lama. Beberapa lawatan di Air terjun Niagara, terutamanya orang-orang dari Toronto, termasuk perhentian di Niagara-on-the-Lake, di mana para pengunjung boleh bersiar-siar di kedai-kedai atau menikmati hidangan. Kawasan ini sangat indah pada musim gugur dengan perubahan warna daun.

 

Niagara-on-the-Lake Peta – Tarikan-tarikan

Di mana untuk Menginap di Niagara Falls untuk Sightseeing

Walaupun ia mungkin kelihatan jelas, tempat terbaik untuk tinggal di Niagara Falls adalah dekat dengan kejatuhan mungkin, lebih baik dalam jarak berjalan kaki. Ini juga akan menempatkan anda di sekitar Clifton Hill, kawasan pelancongan utama, di mana terdapat banyak restoran dan tarikan lain. Berikut adalah beberapa hotel bertaraf tinggi di lokasi yang baik:

  • Hotel Mewah: Menawarkan pemandangan yang menakjubkan dari Horseshoe Falls, Marriott Fallsview Hotel & Spa mempunyai bilik-bilik yang baik dan stik yang sangat dianggap. Sheraton on the Falls juga menawarkan pemandangan yang menakjubkan dan, dengan taman air dalaman, adalah pilihan yang sangat baik untuk keluarga. Hotel ini terletak di tengah-tengah tarikan di Clifton Hills dan dalam jarak berjalan kaki ke kejatuhan diri mereka sendiri. Terletak di kedudukan yang baik Hilton Niagara Falls adalah sebuah hotel yang besar dengan bilik-bilik dan suite-suite yang berpatutan, dan pengangkutan ulang-alik WEGO ke tempat-tempat tarikan tempatan berhenti tepat di depan hotel.
  • Hotel Julat-Pertengahan: Radisson Hotel & Suites menawarkan bilik-bilik dan suite-suite yang besar dengan pemandangan ke atas tingkap-tingkap besar, serta dua restoran dan kolam renang dalaman. 10 minit berjalan kaki dari Clifton Hill dan 20 minit dari air terjun adalah Courtyard Niagara Falls yang baru saja diubahsuai dan berpusat. Hotel ini mempunyai kolam renang dalaman dan luaran. Dua blok dari air terjun, DoubleTree Fallsview Resort & Spa by Hilton mempunyai kolam renang air masin tertutup, bilik-bilik dengan peti sejuk mini, dan beberapa bilik yang menghadap ke American Falls.
  • Hotel Budget: Pemanduan selama lima minit ke Clifton Hill dan jatuh adalah The Rex Motel, sebuah hotel kecil dengan bilik bertema dengan kadar anggaran. Country Inn & Suites terletak dalam jarak berjalan kaki yang singkat dari Clifton Hill dan berjalan lebih lama ke air terjun. Hotel ini mempunyai bilik standard, suite dengan ruang tamu berasingan, kolam renang dalaman, dan sarapan bufet panas percuma. Pemanduan selama 10-minit dari Niagara Falls, tetapi idealnya terletak berdekatan dengan Marineland, adalah Niagara Parkway Court, dengan bilik-bilik yang bersih dan selesa.

Petua dan Lawatan: Cara Membuat Kebanyakan Lawatan Anda ke Niagara Falls, Kanada

Menyertai lawatan yang teratur adalah cara terbaik untuk memastikan anda melihat semua kemuncak bandar mesra pelancong ini dan ketahui butiran menarik tentang mereka tanpa kesulitan mencari jalan anda. Terbaik dari semua, banyak lawatan termasuk kemasukan ke tarikan utama dan pickup mudah dan drop-off di hotel anda. Berikut adalah beberapa pilihan pelancongan yang menyeronokkan yang menjamin harga terendah:

  • Lawatan Tamasya: Jika anda hanya mempunyai setengah hari untuk melihat-lihat, Best of Niagara Falls Tour dari Niagara Falls, Ontario adalah pilihan yang mudah dan hebat, dengan pickup dan drop-off di hotel anda. Lawatan lima jam ini termasuk panduan profesional serta kemasukan ke Menara Skylon, pelayaran Hornblower, dan Journey Behind the Falls, supaya anda dapat melihat jatuh dari pelbagai sudut. Untuk memastikan pengalaman yang lebih peribadi, lawatan ini terhad kepada enam orang.
  • Terbang ke atas Falls: Untuk pemandangan mata air jatuh, perhatikan Jelajah Helikopter Grand Niagara Falls. Bergerak ke atas keajaiban alam semula jadi yang menggemari ini dalam penerbangan helikopter indah selama 20 minit, sementara perintis yang berpengalaman berkongsi maklumat menarik tentang kejatuhan dan mercu tanda bersejarah terdekat. Sekurang-kurangnya dua orang diperlukan untuk lawatan ini.

Peta Niagara Falls

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: