04.jpg

- Advertisement -

Nicole Estelle Faria (lahir 9 Februari 1990) adalah seorang supermodel dan artis India dari Bangalore yang memenangi Miss Earth 2010. Dia adalah duta jenama untuk pelbagai jenama termasuk Clean & Clear, produk dermatologi yang dimiliki oleh Johnson & Johnson dan merupakan duta jenama antarabangsa untuk jam tangan mewah Switzerland Frédérique Constant. Beliau ditayangkan di majalah fesyen dan gaya hidup antarabangsa, seperti Elle, Vogue, Cosmopolitan, JFW, Man’s World Magazine dan muncul pada Kalendar Kingfisher pada tahun 2014. Beliau telah memberikan sumbangan penting dalam menyebarkan kesedaran mengenai kesan buruk pencemaran terhadap Rabindra Sarobar Lakes di Kolkata, Bengal Barat.

Pada bulan Januari 2018, Faria menerima anugerah daripada Presiden India, Ram Nath Kovind sebagai wanita India pertama yang memenangi gelaran Miss Earth 2010. Dia adalah salah satu dari 112 wanita yang dihormati sebagai Ladies First untuk pencapaian perintis mereka selepas proses penyelidikan yang luas yang dilakukan oleh Kementerian Pembangunan Wanita dan Anak India.

Kerjaya

Kerjaya awal

Faria pertama kali masuk ke dalam dunia fesyen sebagai berusia lima belas tahun, bekerja di industri di Delhi, Mumbai, dan Colombo, Sri Lanka. Sejak pertandingan Miss Earth antarabangsa, dia mempunyai peluang untuk memasuki Bollywood. Dalam temu bual, apabila ditanya bagaimana kehidupannya telah berubah selepas memenangi Miss Earth 2010, dia menjawab: “Ia telah berubah banyak – secara drastik, selepas menang, saya mula mendapat pekerjaan yang lebih baik dan lebih banyak kerja. kepada bintang-bintang dan saya telah berjumpa dengan orang-orang baru, begitu ramai orang yang sangat baik hati, saya harus pergi ke dunia, melihat lebih banyak tempat, merasai budaya dan tradisi yang berbeza, yang sangat memuaskan untuk saya . “Dia telah menimbulkan majalah fesyen termasuk Elle, Cosmopolitan, Vogue. Dia telah berjalan kaki di Minggu Fesyen Lakme, Minggu Fesyen Wasiat Gaya Hidup India, dan Minggu Fesyen Kolombo.

Pada bulan November 2010, Faria telah ditayangkan dalam iklan televisyen yang dibuat oleh HP Personal Systems untuk buku nota penutupnya yang bernama “The Computer is Personal Again”.

Femina Miss India 2010

Faria memenangi gelaran Miss India Earth di kontes kecantikan Pantaloons Femina Miss India 2010 di Mumbai. Ini adalah pertandingan kontes kecantikan kebangsaan di India, yang setiap tahun memilih tiga pemenang untuk bersaing di peringkat antarabangsa. Beliau memenangi bersama-sama dengan Manasvi Mamgai, yang dinobatkan sebagai Femina Miss India World 2010, dan Neha Hinge, yang memenangi Femina Miss India International 2010. Faria dinobatkan oleh Miss India Earth 2009, Shriya Kishore.

Miss Earth 2010

Faria mewakili India dalam kontes kecantikan Miss Earth 2010 di Vietnam, dan dinobatkan Miss Earth 2010.

Dia memenangi Miss Talent, anugerah khas pertama dalam kontes Miss Earth ke-10. Dia melakukan tarian perut anggun yang menggabungkan gaya Oriental dan Timur Tengah dalam acara yang menaikkan VND100 juta, yang disumbangkan kepada Palang Merah Bandar Raya HCM, untuk menyokong mangsa banjir di wilayah tengah Vietnam. Dia memakai pakaian putih dan emas berkilauan dan mengalahkan 84 finalis lain Dia mengakhiri pemerintahannya dengan memuja penggantinya Olga Alava dari Ecuador semasa malam final Miss Earth 2011 yang diadakan di Manila, Filipina pada 3 Disember 2011.

Show business

Faria memasuki perniagaan pertunjukan sebagai sebahagian daripada hadiahnya dalam memenangi Femina Miss Earth India 2010. Dia diuruskan oleh Pengurusan Talent Shoot.

Beliau mengagumi perasmian kedai pin-up ke-12 La Senza dan pelancaran koleksi liar dan sarangnya pada 26 Januari 2012 di Mumbai, India. Dua minggu selepas itu, bersama selebriti lain di India, dia mengagumi ulang tahun ketujuh Cypress, kedai pelbagai reka bentuk, dan pelancaran label, Aminder Madan.

Faria di Minggu Fesyen Lakme pada tahun 2011

Dia berjalan dalam pertunjukan fesyen yang disertai oleh pemain tenis kebangsaan dan antarabangsa menjelang kejohanan pada bulan Mac 2012 di Bangalore. Dia mengambil tanjakan itu dengan pakaian hitam kecil yang menjadi kemuncak pertunjukan. Hari berikutnya, dia memotong reben dan merasmikan butik Popley La Classique di Mumbai.

Pada bulan April 2012, dia menyiarkan Vogue Australia dengan bintang Puerto Rican Joan Smalls, Shanina Shaik Australia, dan model Tunisia Hanaa Ben Abdesslem di bawah tema “perayaan kepelbagaian dengan isu global yang benar-benar indah”. Dia kemudian ditemubual oleh pengangkut bendera Australia, Qantas dan dipaparkan dalam majalah Inflight Australian Way dalam isu April 2012 di mana dia berkongsi advokasi alam sekitarnya.

Pada bulan Mei 2012, dia mengagumkan Ramesh Dembla dan Vibes Slimming Fashion Show di India sebagai penyihir dalam pakaian hitam dan nombor bunga dengan garis leher terjun; dia kemudian menjadi kejutan malam apabila dia mengambil peringkat untuk rutin tarian perut.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d