04.jpg

- Advertisement -

Zareen Khan (dilahirkan pada 14 Mei 1987), juga dikenali sebagai Zarine Khan, adalah seorang pelakon dan model India yang kebanyakannya bekerja dalam industri perfileman Hindi, walaupun juga telah muncul dalam filem Tamil dan Punjabi.

Zareen Khan membuat penampilan skrinnya dengan peranan utama dalam filem era Anil Sharma 2010 yang disertai Veer bersama Salman Khan yang mana dia dicalonkan untuk Anugerah Zee Cine untuk Debut Wanita Terbaik. Khan mendapat pengiktirafan daripada nombor itemnya “Character Dheela” dalam Ready, yang merupakan salah satu filem Bollywood paling hebat tahun 2011. Khan memperoleh kejayaan komersil di Bollywood dengan Housefull Sajid Khan 2. Pada tahun berikutnya, Khan membuat debutnya Tamil di Filem Tamil Naan Rajavaga Pogiren, di mana dia melakukan nombor item dalam lagu “Malgove”.

Dia mencapai kejayaan yang lebih besar untuk peranannya dalam pencetus romantis 2014 Jatt James Bond, kejayaan box-office dan mengikutinya dengan peranan utama dalam filem Hish Story 3. Vishal Pandya yang sangat berjaya.

Kerjaya

2014-sekarang: Shift ke peranan utama

Pelepasan pertama Khan 2014 adalah filem Punjabi Rohit Jugraj di Jatt James Bond, peranan pertamanya di luar Bollywood. Dia memaparkan peranan seorang Lalli, seorang wanita Punjabi yang tidak berdosa bersama Gippy Grewal. Filem itu mendapat ulasan positif daripada pengkritik, dan prestasinya amat dipuji. Pengkritik filem Komal Nahta menulis “Zarine Khan menyampaikan prestasi yang memenangi anugerah. Dia luar biasa dan hidup peranan Lalli, membuat setiap adegan di mana dia kelihatan sangat dapat ditonton untuk kecemerlangannya!”

Pada tahun 2015, Khan muncul dalam filem thriller erotik Hate Story 3, di mana dia bermain Dia. Filem ini merupakan kejayaan komersil dan Khan mendapat pengiktirafan lebih lanjut. Dia kemudian muncul dalam video muzik “Pyaar Manga Hai” dengan Ali Fazal. Lagu ini dinyanyikan oleh Armaan Malik dan Neeti Mohan. Pada tahun 2016, Khan melakukan nombor item dalam filem Veerappan. Pada tahun yang sama, dia juga muncul dalam lagu item lain bernama “Mahi Ve” dalam filem Wajah Tum Ho.

Pada tahun 2017, Khan muncul di Aksar 2. Dalam filem itu, dia dilihat mengintai dengan Gautam Rode, dan poster pertama filem itu dikeluarkan pada 4 Ogos 2017 di YouTube. Umesh Punwani dari Koimoi.com menulis ” Zareen Khan tidak baik dalam bahagian tetapi sayangnya dia banyak digunakan untuk pertunjukan kulit. Tahun ke Bollywood dia masih tidak dapat mencetuskan ekspresinya dengan baik. ” Bollywood Hungama tidak menyukai persembahan Khan dan menulis ” Zareen Khan sangat baik-baik saja dan walaupun dia mendesis, itu dilakukan hanya untuk apa-apa. Dia cuba menjadi wanita Emraan Hashmi tetapi ia tidak berfungsi untuknya. Prestasi bijak, dia tidak memberikan tembakan terbaiknya. ”

Pada tahun 2018, Khan membintangi filem seram Vikram Bhatt 1921, ansuran keempat dalam siri filem 1920. Shikta Sanyal dari Koimoi.com memanggilnya prestasi terbaik Khan hingga tarikh. Walaupun filem itu menerima ulasan bercampur-campur, ia berjaya memulihkan kosnya dan menjadi “rata-rata kasar”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: