Yamaha LC135 V6 – risalah sudah diedar, harga naik?

0

11

- Advertisement -

Bermula dengan gambar yang sudah tersebar sejak beberapa minggu lalu, sekarang risalah jualan untuk Yamaha 135LC versi terbaru pula sudah tersebar di dalam internet. Model ini masih belum dilancarkan secara rasmi oleh Hong Leong Yamaha Motor (HLYM) dan risalah tersebut dimuat naik oleh pengedar motosikal – dalam gambar ini Seng Hoe Motor di Skudai.

Disebabkan ia masih belum dilancar secara rasmi, kami belum menerima harga model terbaru ini daripada HLYM namun sedikit peningkatan boleh dijangka berbanding harga cadangan pengeluar (waktu pelancaran) model sebelum ini iaitu RM7,167.

Dalam risalah tersebut, dinyatakan tiga peningkatan utama 135LC versi terbaru ini adalah termasuk rekaan penutup hon (biasanya dipanggil panel dada), pelindung enjin serta pengalir udara pada panel tepi. Kemudiannya, ia datang dengan tiga pilihan warna baru. Selain daripada itu, semuanya masih sama seperti model sebelumnya.

12.jpg

Ini bermaksud, 135LC versi terbaru masih lagi dikuasakan oleh enjin satu silinder SOHC sejukan cecair 134 cc yang menggunakan sistem bahan api karburator, dan digabungkan bersama transmisi empat kelajuan untuk menghasilkan 12 hp pada 8,500 rpm dan 11.79 Nm tork pada 5,500 rpm.

Kelengkapan lain model ini adalah termasuk tangki bahan api empat liter, brek cakera di hadapan dan dram di belakang, rim 17 inci berserta tayar 70/90 di hadapan dan 80/90 d belakang, lampu jenis halogen, fork teleskopik di hadapan dan monoshock di belakang.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: