14 Tarikan Pelancong yang Menarik di Santa Barbara

25

- Advertisement -

Santa Barbara adalah salah satu daripada bandar-bandar yang paling glamor di California, dengan seni bina bergaya Sepanyol yang cantik dan tepi pantai yang penuh dengan palma yang dipenuhi oleh gunung-gunung yang berwarna merah jambu pada waktu petang. Pada tahun 1925, gempa bumi besar memusnahkan banyak bandar, dan ia dibina semula dalam gaya Revival Kolonial Sepanyol, menghasilkan seni bina anggun yang anda lihat hari ini.

Ramai tarikan pelancong di Santa Barbara terletak berdekatan dengan satu sama lain, menjadikannya bandar mudah untuk diterokai, dan anda akan mendapati banyak pengembaraan yang mesra kanak-kanak. Perkara-perkara lain yang perlu dilakukan termasuk meneroka Misi Santa Barbara yang megah dan muzium-muzium yang sangat baik di bandar ini, berhadapan dengan haiwan liar di zoo, membeli-belah di pusat beli-belah sawit di State Street, menonton paus bongkol melompat dari lautan, dan meneroka beberapa laluan mendaki yang indah. Bandar ini juga menjadi tuan rumah perayaan yang sibuk sepanjang tahun. Kegemaran termasuk Old Spanish Days (Fiesta) pada bulan Ogos dan Summer Solstice Parade pada bulan Jun.

1 Misi Santa Barbara

Misi Santa Barbara

Memanggil “Ratu Misi” untuk keindahannya yang indah dan suasana yang indah, Misi Santa Barbara adalah mercu tanda yang paling ikonik di bandar ini, dan gayanya telah sangat mempengaruhi seni bina bandar. Ini adalah satu-satunya misi California untuk kekal dengan para Fransiska sejak penubuhannya pada tahun 1786, dan komuniti francais Franciscan masih tinggal di sini hari ini.

Gereja semasa disiapkan pada tahun 1820 dan dibina oleh Chumash Indians di bawah pimpinan Bapa Antonio Ripoli selepas gempa bumi memusnahkan kapel asal dan bangunan-bangunan sekitarnya pada tahun 1812. Ciri-ciri termasuk fasad kuil Rom, menara kembar (yang unik di antara misi) , dan seni dan patung zaman kolonial. Hari ini, misi itu berfungsi sebagai gereja paroki – sebuah tempat yang menggugah untuk menghadiri sebuah khidmat.

Juga di dalam kompleks ini adalah muzium dengan karya seni dari zaman kolonial dan banyak artifak menarik. Terutama bernilai melihat adalah yang cantik Taman Sejarah La Huerta, dengan tumbuh-tumbuhan era misi seperti sitrus, anggur, delima, dan pir berduri, dan tanah perkuburan, di mana banyak orang Sepanyol awal yang terkenal, serta 4,000 orang Chumash India, menemui tempat berehat terakhir mereka. Anda boleh melawati kompleks ini sendiri atau menyertai lawatan yang diketuai docent yang dijadualkan pada hari-hari tertentu.

Selepas melawat misi, bersiar-siar di seberang jalan dan meneroka reruntuhan saluran perairan misi lama, yang dibina oleh Chumash Indian pada tahun 1806, dan jika anda mempunyai masa, berhenti dengan harum Mawar Rose Garden, tempat yang indah untuk berkelah pada hari yang cerah.

Alamat: 2201 Laguna Street, Santa Barbara, California

Laman rasmi: http://www.santabarbaramission.org/

2 Stearns Wharf

Stearns Wharf harmoni fotografi / gambar dimensi diubahsuai

Di bahagian bawah State Street, di pusat bandar Santa Barbara, Stearns Wharf menawarkan pemandangan pelabuhan dan pantai, yang disokong oleh Santa Ynez Mountains. Ia dibina pada 1872 dan, pada masa itu, jeti air terpanjang terpanjang antara Los Angeles dan San Francisco. Hari ini, magnet pelancongan ini adalah rumah kepada kedai-kedai khusus; restoran; dan juga Pusat Laut, salah satu daripada dua tapak Muzium Sejarah Alam Santa Barbara. Ini adalah tempat yang bagus untuk bersiar-siar dengan es krim atau menikmati makan tengah hari makanan laut dengan pemandangan laut. Anda juga boleh melawat kedai umpan dan mengendalikan dan meletak garisan dari hujung dermaga (melihat keluar untuk anjing laut pelabuhan). Jika anda mempunyai anak-anak, cara yang menyeronokkan untuk tiba di sini adalah untuk menangkap Lil ‘Toot teksi air daripada Santa Barbara Harbour.

Cara terbaik untuk menerokai kawasan sekitar Stearns Wharf ialah menyewa basikal dari salah satu kedai sewa dan pedal di sepanjang laluan basikal tepi pantai yang mengesan garis pantai berdekatan dengan masuk ke dermaga. Jika anda ingin berada tepat di dekat pusat pelancongan ini, beberapa resort pantai Santa Barbara yang terbaik meninjau garis pantai di kedua-dua belah dermaga.

Tapak rasmi: http://stearnswharf.org/

3 Bangunan Mahkamah Daerah Santa Barbara

Bangunan Mahkamah Daerah Santa Barbara

Selesai pada tahun 1929, selepas gempa bumi memusnahkan banyak bandar pada tahun 1925, Landmark Negara (dan Negeri) Bersejarah ini merupakan salah satu permata seni bina bandar. Bangunan pusat bandar ini menduduki blok bandar penuh dan merupakan contoh gaya Revival Kolonial Sepanyol. Semasa anda mengembara koridor berjubin, perhatikan siling tangan yang dicat; tileworkwork, yang sebahagiannya berasal dari Tunisia dan Sepanyol; dan candelier besi tempa. Satu lagi kemuncak ialah Bilik Mural, yang menceritakan kisah sejarah Santa Barbara. Lawatan berpandu docent percuma boleh didapati pada waktu yang dijadualkan.

Sekeliling gedung pengadilan adalah indah taman tenggelam, dengan pokok palma dan tumbuh-tumbuhan dari lebih daripada 25 negara yang berbeza, di mana konsert, acara masyarakat, dan perkahwinan sering diadakan. Untuk pemandangan indah ke atas bumbung merah jubin bandar ke arah lautan, angkat ke puncak 85 kaki Menara jam El Mirador, tempat yang popular untuk cadangan perkahwinan.

Alamat: 1100 Anacapa Street, Santa Barbara, California

4 Zoo Santa Barbara

Zoo Santa Barbara

Merangkumi lebih dari 30 ekar, Santa Barbara Zoo menawarkan suasana yang indah di puncak bukit yang menghadap ke Lautan Pasifik. Tempatnya yang besar, terbuka dan taman-taman yang rimbun dan pokok-pokok asli menanam rasa taman botani, menjadikannya tempat yang indah untuk berjalan-jalan. Untuk kebun kecil seperti itu, anda akan dapati pelbagai jenis haiwan yang mengagumkan di sini.Sorotan termasuk singa, harimau salju, gajah Asia, California condors, dan gorila pameran barat tanah barat. Kebun binatang ini juga menawarkan pengalaman interaktif yang menyeronokkan seperti Barnyard dan stesen makan zirafah. Sekiranya anda ingin gambaran keseluruhan pameran yang cepat, naik kereta api zoo, yang mengembara di sekitar pameran dan menawarkan pemandangan indah di sepanjang jalan. Acara keluarga yang menyeronokkan termasuk Boo di Zoo dan Sleepover Safaris.

Alamat: 500 Ninos Drive, Santa Barbara, California

Laman rasmi: http://www.sbzoo.org/

5 Pakej Menonton Pengayuh Paus Editor

Paus Humpback

Beberapa perkara yang menggembirakan seperti menonton pelayaran ikan paus humpback dari lautan, dan di Santa Barbara, anda boleh menyertai pelayaran menonton ikan paus untuk kerusi barisan depan untuk semua tindakan. Lebih daripada 27 spesies paus dan ikan lumba-lumba berenang di perairan Santa Barbara Channel, menjadikannya salah satu tempat terbaik di negara ini untuk melihat mamalia laut di alam liar. Dari Mei hingga November, ikan paus humpback dan biru makan di sini, dan ikan paus kelabu berhijrah sepanjang pantai Santa Barbara di penghijrahan utara dan selatan mereka. Walaupun anda tidak melihat ikan paus, anda biasanya boleh melihat hidupan liar lain seperti lumba-lumba, singa laut, dan juga orcas. Pilih pelayaran juga menawarkan jaminan menonton ikan paus sekiranya anda terlepas penampakan, membolehkan anda mencuba semula secara percuma pada hari yang lain pada musim ini.

6 Muzium Seni Santa Barbara

Muzium Seni Santa Barbara Davide Restivo / foto diubah suai

Muzium Seni Santa Barbara memegang koleksi seni yang menarik untuk sebuah bandar kecil, dengan lebih daripada 27,000 karya yang merangkumi 5,000 tahun. Muzium ini sangat terkenal dengan koleksi lukisan Claude Monet, barang klasik klasik, karya seni Amerika dan Eropah abad ke-19 dan abad ke-20, lukisan Amerika kontemporari, seni Asia dan fotografi. Semasa anda masuk, perhatikan Potret Mexico Hari Ini, 1932 mural, satu-satunya spesimen yang utuh di Amerika Syarikat oleh David Alfaro Siqueiros. Muzium ini juga mengadakan pameran perjalanan hebat dan menampilkan galeri kanak-kanak, dengan paparan interaktif yang menyeronokkan. Juga di dalam gedung adalah kedai muzium, kafe, dan perpustakaan yang luas.

Alamat: 1130 State Street, Santa Barbara, California

Laman rasmi: https://www.sbma.net//

7 Muzium Sejarah Semula Jadi dan Laut Santa Barbara

Muzium Sejarah Alam Santa Barbara dan Pusat Laut Damian Gadal / foto diubah suai

Selama lebih dari satu abad, muzium hebat ini menampilkan paparan menarik di sejarah semula jadi di rantau ini. Kini, muzium ini merangkumi dua kampus: Kampus Mission Canyon, terletak di hutan kayu oak yang indah di sepanjang Mission Creek, dan Pusat Laut di Stearns Wharf, yang menawarkan tingkap ke dalam dunia bawah air di Santa Barbara Channel.

Salah satu perkara pertama yang akan anda perhatikan di Kampus Mission Canyon adalah rangka ikan paus biru berukuran 72 kaki di pintu masuk, sebuah pameran yang hebat untuk dilihat sebelum menuju perjalanan menonton ikan paus. Pameran terkenal lain di sini termasuk paparan di Chumash Indian; dewan mamalia; yang Planetarium Gladwin, dengan pameran interaktif mengenai penerokaan ruang angkasa; dan hutan yang indah jejak alam semula jadi di sepanjang sungai. Pameran khas melengkapkan koleksi tetap. Semasa musim panas, jangan rindukan Butterflies Alive! mempamerkan pemandangan ke atas keindahan bersayap ini.

The Pusat Laut, dengan pemandangan indah ke atas air, juga indah untuk keluarga dengan anak-anak. Di sini, anda boleh menyentuh jerung bayi, merasakan tekstur tontonan anemon laut, memegang kepiting pertapa, dan melihat ubur-ubur seperti alien. Pameran interaktif lain termasuk mengangkut tangkapan dalam ketam, mengkaji tingkah laku haiwan, dan mengkaji kehidupan laut mikroskopik.

Muzium Sejarah Alam Santa Barbara

  • Alamat: 2559 Puesta del Sol, Santa Barbara, California

Pusat Laut

  • Alamat: 211 Stearns Wharf, Santa Barbara, California

Laman rasmi: http://www.sbnature.org/

8 MOXI, Muzium Eksplorasi Wolf + Inovasi

MOXI, Muzium Wolf Eksplorasi + Inovasi | Hak Cipta Foto: Karen bergegas

Pernah mahu membuat kesan bunyi untuk filem Hollywood atau masuk ke dalam gitar gergasi? Di MOXI, anda boleh melakukan semua ini dan banyak lagi. Di dalam sebuah bangunan bergaya Kolonial Sepanyol yang indah dengan aksen bertema laut yang menakjubkan, muzium sains dan teknologi baru ini dibuka pada awal 2017 dua blok dari kawasan pantai Santa Barbara. Menarik pameran dalaman dan luaran menarik di tiga tingkat dikelompokkan menjadi tema seperti Cahaya, Kelajuan, Media Interaktif, Angkatan Fantastik dan Sky Garden. Anda dapat melihat bagaimana pencetak 3D membuat objek di Bengkel Inovasi, membina kereta perlumbaan dan mengujinya di trek muzium, atau mengambil gambar diri sendiri dan menggunakannya untuk membuat mozek tersuai untuk berkongsi dengan rakan-rakan anda. Di atas lawatan anda dengan pemandangan ke Santa Barbara dari dek atas bumbung, di mana anda boleh melihat melalui satu siri skop yang berbeza di menara peninjau. Kem musim panas, kelas selepas sekolah, dan malam tema dewasa menambah semua keseronokan.

Alamat: 125 State Street, Santa Barbara, California

Laman rasmi: http://www.moxi.org/

9 Lotusland

Lotusland | Hak Cipta Foto: Karen bergegas

Di kawasan kelas atas Montecito, kira-kira sepuluh minit dari pusat bandar Santa Barbara, Lotusland telah dipanggil salah satu kebun yang paling indah di dunia. Tiga pemilik yang berbeza menyumbang kepada koleksi botani yang menakjubkan ini, tetapi ia adalah yang terakhir dan paling flamboyan, penyanyi opera Poland terkenal Madame Ganna Walska, yang mengubahnya lebih dari empat dekad ke dalam paparan dramatik yang anda lihat hari ini.Kebun-kebun terletak di estet Ganna Walska, di mana dia tinggal sehingga dia lulus pada tahun 1984.

Madame Walska adalah salah satu pereka taman pertama yang menggunakan penanaman massa untuk penekanan dramatik. Kebun-kebun semulajadi agaves arca, kaktus, kaktus, langsir langsing dan cycads langsing memberikan kualiti teater, dan bunga teratai yang bernama taman berkembang di bekas kolam renang. Sorotan adalah Taman Biru; Palm Garden; Taman Jepun; dan Taman Panggung, dengan koleksi koleksi batu antik dari Perancis. Jangan lepaskan spesimen berharga Madame, tiga cycad yang sangat jarang dan raksasa yang kini pupus di alam liar. Lawatan berpandu dua jam ditawarkan Rabu hingga Sabtu dari pertengahan bulan Februari hingga pertengahan November. Tempahan pendahuluan adalah penting.

Alamat: 695 Ashley Road, Santa Barbara, California

Laman rasmi: http://www.lotusland.org/

10 Paseo Nuevo dan State Street Shopping

Paseo Nuevo pusat membeli-belah La Citta Vita / foto diubah suai

Santa Barbara adalah tempat yang bagus untuk pembeli, dan pusat segala tindakan adalah pusat bandar State Street. Di sini, anda akan menemui gaya Sepanyol Paseo Nuevo, sebuah pusat membeli-belah luaran yang indah yang dilubangi oleh pokok palmetik dan air pancut. Nordstrom menganjurkan pusat membeli-belah, dan pelbagai butik-butik hebat, kedai-kedai rantaian besar, dan kafe-kafe melengkapkan laluan pejalan kaki yang berturap. Paseo Nuevo sangat cantik ketika dihiasi untuk cuti. Walaupun anda tidak membeli apa-apa, ia masih menyeronokkan untuk bersiar-siar di sini.

Dari Paseo Nuevo, anda juga boleh bersiar-siar di sepanjang State Street dan menyemak imbas kedai-kedai khusus, kedai antik, dan butik lain. Kafe dan restoran mengalir ke kaki lima di sini dan membuat tempat-tempat menarik orang ramai. Pada petang Selasa, State Street menjadi tuan rumah yang popular Santa Barbara Farmers Market, dengan produk segar dan tempatan yang ditanam.

Alamat: 651 Paseo Nuevo, Santa Barbara, California

Laman rasmi: http://paseonuevoshopping.com/

11 Muzium Maritim Santa Barbara dan Pelabuhan Santa Barbara

Muzium Maritim Santa Barbara dan dsearls / foto Santa Barbara Harbour diubahsuai

Di tepi pelabuhan, Muzium Maritim Santa Barbara memberi penghormatan kepada sejarah maritim yang kaya di bandar ini. Muzium ini menampilkan pameran menarik di melayari, ladang Channel Islands, Chumash India, peralatan memancing dan menyelam, sejarah ketenteraan, kapal model, alat antik, dan gambar bersejarah. Menukar pameran melengkapkan pengumpulan, dan Teater Munger menunjukkan filem dan dokumentari berkaitan maritim. Muzium bertema laut ini amat menyeronokkan untuk kanak-kanak, dengan pemburu penangkap ikan, periscope yang bekerja, dan pameran interaktif lain. Fotografer boleh menangkap beberapa gambar indah pelabuhan dan bandar dari dek tontonan lantai atas.

Selepas meneroka muzium, sekitarnya Santa Barbara Harbour adalah tempat yang indah untuk berjalan-jalan, dan anda boleh bersiar-siar di sepanjang pemancaran air dan mencari anjing laut pelabuhan. Beberapa pintu ke bawah dari muzium, Brophy Bros adalah restoran Santa Barbara kegemaran lama, yang menyajikan makanan laut segar, dengan pemandangan indah perahu layar berkerumun di pelabuhan.

Alamat: 113 Harbour Way, Santa Barbara, California

Laman rasmi: http://www.sbmm.org/

12 Tapak Bersejarah Negeri El Presidio de Santa Barbara

Tapak Bersejarah El Presidio de Santa Barbara D & S McSpadden / foto diubahsuai

El Presidio de Santa Barbara adalah perkumpulan tentera yang diperkuatkan (presidio) yang diasaskan oleh orang Sepanyol pada tahun 1782. Dua bangunan adobe asal kubu yang masih berdiri -El Cuartel dan Cañedo Adobe. Lawatan bermula di pusat pelawat dengan pameran mengenai sejarah presidio dan orientasi ringkas. Dari sini, anda boleh mengambil lawatan sendiri dari Chapel, Comandancia, dan Padre’s Quarters, serta pembinaan semula bilik-bilik yang pernah menempatkan Leftenan Presidio; Menara pemerhatian dua tingkat; dan cantik taman warisan, dengan tumbuh-tumbuhan dari era seperti pir dan anggur berduri. Di belakang sayap utara adalah kebun Whittaker pada tahun 1940 dan tapak arkeologi dinding pertahanan luar Presidio.

Alamat: 123 East Canon Perdido Street, Santa Barbara, California

13 Taman Botanic Santa Barbara

Taman Botanic Santa Barbara

Terletak di atas 78 ekar hutan alam, dengan pemandangan indah gunung dan lautan, Santa Barbara Botanic Garden mempamerkan lebih daripada 1,000 jenis pokok dan pokok California asli. Lebih dari 5.5 batu laluan mengalir melalui hutan, di mana kemunculan termasuk bersejarah Mission Dam dan saluran air, yang dibina pada tahun 1807 untuk menyalurkan air ke Santa Barbara Mission; sebuah hutan merah; padang rumput liar; dan taman teh dan taman teh yang indah di Jepun. Sebagian taman ini ditetapkan sebagai Landmark Bersejarah County Santa Barbara, dan anda boleh mengambil lawatan berpandu atau berjalan-jalan dengan sendiri. Selepas itu, hentikan kedai hadiah muzium dan tapak semaian, di mana anda boleh membeli sendiri pokok asli California anda.

Alamat: 1212 Mission Canyon Road, Santa Barbara, California

Laman rasmi: http://www.sbbg.org

14 El Paseo

El Paseo savemejebus / foto diubah suai

El Paseo merasakan seperti sebuah desa kecil Sepanyol di tengah-tengah pusat bandar Santa Barbara. Dengan gaya Revival Kolonial Sepanyol, kompleks kedai, restoran, dan galeri ini telah dibina sekitar bersejarah Casa de la Guerra adobe pada tahun 1920.

Hari ini, adobe disenaraikan di Daftar Negara Tempat Bersejarah, dan anda boleh melawat muzium kecil di sini. Adobe itu dibina oleh komander El Presidio de Santa Barbara, José de la Guerra, antara 1819 dan 1828.Panglima dan isterinya membesarkan keluarga mereka di sini, dan selama bertahun-tahun, ia menjadi pusat sosial, politik, dan budaya Santa Barbara. Ia masih merupakan contoh yang sangat baik dari rumah gaya Sepanyol-Mexico yang mewah, dalam tempoh tersebut. Lawatan berpandu disediakan dengan tempahan awal.

El Paseo juga merupakan salah satu tempat untuk tahunan Festival Hari Lama Sepanyol acara, dan halaman adalah tempat yang indah untuk makan tengahari. Perhatikan bahawa pintu masuk utama adalah pada 800 blok State Street.

Alamat: 15 East De la Guerra Street, Santa Barbara, California

Tempat tinggal di Santa Barbara untuk Sightseeing

Jika anda melawat Santa Barbara untuk pertama kalinya, pusat bandar menjadikan pangkalan yang sangat baik, berhampiran dengan kedai-kedai dan restoran di State Street. Tarikan-tarikan lain, seperti Muzium Seni Santa Barbara dan Bangunan Mahkamah Santa Barbara, berada dalam jarak berjalan kaki dari jalur utama ini, dan hujung laut State Street di Cabrillo Boulevard adalah tempat pelancongan, dengan Stearns Wharf, laluan basikal berhadapan pantai , dan pemandangan air biru yang indah. Berikut adalah beberapa hotel bertaraf tinggi di lokasi yang mudah ini:

  • Hotel Mewah: Butik Spanish Garden Inn, dengan tempat meletak kereta percuma, bilik-bilik yang selesa, dan kolam renang luaran yang dipanaskan, terletak di lokasi pusat bandar terpencil, kurang dari 10 minit berjalan kaki dari tempat membeli-belah dan makan yang terbaik di State Street. Satu lagi tempat persembunyian di pusat bandaraya adalah Simpson House Inn. Estet Victoria yang elegan ini merangkak di belakang lindung nilai di tengah kawasan kebun Inggeris, dengan bilik-bilik tetamu yang lengkap dan kotej yang menawan. Di lokasi utama, di seberang jalan dari Stearns Wharf dan West Beach, Harbour View Inn adalah pilihan mewah yang lebih berpatutan dengan bilik-bilik yang baik, beberapa dengan pemandangan laut, serta kolam renang luaran, jakuzi dan spa. Mereka yang mencari kemewahan di tepi pantai jauh dari buzz di pusat bandar akan menghargai Four Seasons Resort The Biltmore, dalam kejiranan eksklusif Montecito, sepuluh minit memandu dari pusat bandar Santa Barbara.
  • Hotel Julat-Pertengahan: Di Harbor House Inn yang selesa, berjalan kaki singkat dari West Beach dan pelabuhan, masing-masing studio adalah unik, sementara Brisas Del Mar yang bergaya Mediterranean, Inn at the Beach juga hebat untuk penginapan yang lebih lama terima kasih kepada suitenya dengan sepenuhnya dapur lengkap. Di seberang pantai dan berjalan kaki singkat dari State Street, gaya Revival Sepanyol Holiday Inn Express mendapat markah teratas untuk lokasi yang selesa.
  • Hotel Budget: Dalam jarak berjalan kaki dari Stearns Wharf dan Pelabuhan Santa Barbara, Castillo Inn at the Beach menawarkan nilai yang sangat baik. Bahagian hotel dan asrama sebahagian, The Wayfarer adalah satu lagi pilihan bajet yang popular, dengan dapur umum dan kolam renang luaran, di pusat Funk Zone di pusat bandar Santa Barbara. Bagi mereka yang lebih suka rangkaian hotel, La Quinta Inn & Suites terletak di State Street, kira-kira 16 minit berjalan kaki dari Paseo Nuevo, pusat beli-belah luar gaya Sepanyol yang popular.

Lain-lain Must-See Towns & Attractions di California

Jika anda bepergian dengan anak-anak atau ingin meneroka di luar rumah Santa Barbara, lihat halaman kami di Santa Barbara dengan Anak-anak dan Laluan Mendaki Top-Rated di Santa Barbara. California juga ditaburkan dengan banyak lagi bandar-bandar kecil yang mesti dilihat. Untuk maklumat lanjut, lihat halaman San Luis Obispo, Santa Cruz, Sausalito, Monterey, Half Moon Bay dan Carmel. Sekiranya anda merancang perjalanan bersiar-siar melalui negeri ini, Tempat Terbaik kami untuk Lawati di California, Tarikan Pelancong Terbaik di California, dan halaman California Off-the-Beat-Path akan membantu anda merancang jadual perjalanan anda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: