04.jpg

- Advertisement -

Neetu Chandra (dilahirkan pada 20 Jun 1984) adalah pelakon India, penerbit dan artis teater. Dia juga seorang penari klasik dan pemain sukan yang aktif, yang terlibat dalam promosi bola keranjang di negara ini melalui persatuan rapatnya dengan NBA dan Taekwondo, menjadi tali pinggang hitam Dan keempat Beliau mempunyai rumah produksi sendiri bernama Champaran Talkies, memenangi Anugerah Kebangsaan untuk filem Mithila Makhaan. Filem pemenang anugerah negara ini diarahkan oleh adiknya, Nitin Chandra. Kakaknya yang lebih muda Abhishek Chandra adalah Pereka Fesyen dalam Filem Hindi.

Pemangku kerjaya

Beliau memulakan industri perfileman Hindi pada tahun 2005 dengan Garam Masala di mana dia menggambarkan peranan Sweety, seorang pelayan wanita. Dia juga bertindak dalam Godavari, sebuah filem Telugu, pada tahun 2006. Pada tahun 2007 ia muncul dalam filem Madhur Bhandarkar, Isyarat Lalu Lintas.

Pada 2008, dia mempunyai empat siaran, diarahkan oleh Dibakar Banerjee, Rahul Dholakia, Ashwini Dheer dan Vikram. Filem Tamil, Yavarum Nalam dengan Madhavan, yang dikeluarkan pada tahun 2009, diisytiharkan sebagai hit utama. Pada tahun 2010, dia dilihat dalam empat filem Hindi, Rann, Apartment, No Problem, di mana dia membuat penampilan khas, dan Sadiyaan, dan satu filem Tamil, Theeradha Vilaiyattu Pillai.

Pada tahun 2011 Deswa, filem Bhojpuri yang dihasilkannya dan yang diarahkan oleh abangnya, dibebaskan.

Pada tahun 2013, dia bertindak dalam filem gangster Tamil, Ameerin Aadhi Baghavan dengan Jayam Ravi. Dia telah menyelesaikan penggambaran untuk filem Home Sweet Home, di mana dia memainkan seorang gadis India. Dia terpaksa belajar bahasa Yunani untuk filem itu dan juga menggelarkan dirinya. Dia mempunyai dua filem Hindi, Kusar Prasad Ka Bhoot dan Shooter, yang muncul.

Kerja lain

Chandra telah dilantik sebagai duta jenama untuk Hoop, sebuah jenama Gitanjali. Dia juga mengambil bahagian dalam perniagaan untuk Sabun Sandal Mysore. Neetu Chandra juga muncul dalam video muzik pengarah muzik Ismail Darbar “Rasiya Saajan” bersama dengan Zubeen Garg. Dia juga dilihat dalam video muzik penyanyi Bombay Vikings ‘Neeraj Shridhar yang terkena “Aa Raha Hoon Main”. Dia juga muncul dalam remake dari Sajna Hai Mujhe dari D.J. Hot Remix Vol.1 (dan lagu itu muncul dalam 7 album lain selepas itu), dan lagu super hit Mera Babu Chhail Chhabila (CD – Sophie & Dr.Love, DVD – DJ Hot Remix Vol.2 & Pulangan Kaanta Mix ) bersama Sophie Choudry (lagu itu muncul dalam 9 album lain selepas itu).

Beliau adalah Ahli Kehidupan Kelab Filem Dan Televisyen Antarabangsa dan Pusat Penyelidikan Filem Dan Televisyen Antarabangsa Akademi Filem & Televisyen Asia. [Rujukan?]

Pada tahun 2013, Chandra membuat debutnya di teater, dalam drama, yang dipanggil Umrao, yang menampilkannya dalam peranan tajuk. The Times of India menulis bahawa, “debut Neetu Chandra di atas panggung, walaupun yakin, tidak membuat impak yang dikehendaki dan anda tertanya-tanya apa yang hilang sepanjang bermain”. Dia telah menjadi tuan rumah Rangoli di DD National sejak Mei 2017.
Pada 2018, Chandra Menjadi Duta Komuniti Untuk Patna Pirates dalam liga pro kabbadi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: