04.jpg

- Advertisement -

Sonal Chauhan adalah model fesyen India, penyanyi dan pelakon yang kebanyakannya bekerja di pawagam Telugu dan Hindi. Dia telah memenangi beberapa pertandingan kecantikan dan membuat debutnya sebagai pelakon dalam filem Jannat.

Kerjaya pemodelan

Beliau dinobatkan sebagai Pelancongan Miss World 2005 di Miri, negeri Sarawak. Dia adalah orang India pertama yang mendakwa tajuk Pelancongan Miss World. Dia juga muncul dalam iklan jenama seperti DishTv, Ponds dan Nokia. Dia juga muncul di halaman muka FHM [rujukan?] Dan majalah The Man (Oktober 2000). Dia berjalan di tanjakan sebagai penanda acara untuk jenama perhiasan YS18 di Minggu Perhiasan Antarabangsa India 2011.

Pemangku kerjaya

Dia pertama kali muncul di skrin dalam album Himesh Reshammiya Aap Kaa Surroor. Kunal Deshmukh, pengarah Jannat, melihatnya di sebuah restoran di Mumbai. Dia meminta nombor telefonnya, dan dalam seminggu dia sedang menembak lantai. Dalam filem itu dia berpasangan bertentangan Emraan Hashmi. Dia juga telah menandatangani tiga kesepakatan filem dengan Bhatts, yang mana dua orang sedang menunggu. Dia telah melancarkan jalan untuk banyak pertunjukan fesyen dan telah memodelkan kempen cetak untuk jenama seperti LG, Reliance CDMA, Hero Honda Passion, Nokia, Hindustan Times, Delhi Times, dan banyak lagi. Dia juga menyanyikan duet dengan KK untuk salah satu lagu “Kaise Bataoon”.

Kemudian dia bertindak dalam filem berkongsi Legenda Filem Telugu dengan pelakon Balakrishna menandakan kemunculan semula beliau kepada Tollywood selepas bertahun-tahun. Projek seterusnya ialah Pandaga Chesko. Pada awal 2015, dia menandatangani dua filem Telugu Saiz Zero bertentangan Arya dan Sher bertentangan Nandamuri Kalyan Ram.

Pada awal Julai 2015 dia menandatangani satu lagi diktator projek Telugu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d