Lamborghini kini taja pasukan MotoGP Pramac Ducati

0

16

- Advertisement -

Perlumbaan MotoGP yang berlangsung hujung minggu lalu di Mugello, Itali menjadi tempat pasukan Pramac Racing menunjukkan grafik baru jentera mereka setelah bertukar penaja utama dari Alma yang telah menarik diri kepada Lamborghini. Pramac juga sebelum ini memang pernah bekerjasama dengan Lamborghini.

Penampilan jentera Desmosedici GP Ducati pasukan ini direka sendiri oleh pusat rekaan Lamborghini yang digelar sebagai Centro Stile Lamborghini, dengan warna utamanya adalah hitam dan kuning, sementara di tengahnya terdapat bintang tiga penjuru dengan jalur warna Itali.

Kerjasama antara dua pasukan ini bukan setakat di dalam litar sahaja, malah turut pergi ke luar. Semasa minggu perlumbaan itu, pelumba serta pihak pengurusan pasukan berpeluang untuk memandu lima kenderaan Lamborghini di luar litar iaitu tiga model Urus, satu Huracan dan satu Aventador.

Meskipun salah seorang pelumba pasukan ini iaitu Jack Miller kerap menunjukkan prestasi yang baik sejak kebelakangan ini, beliau bersama seorang lagi rakan sepasukan iaitu Francesco Bagnaia gagal menamatkan perlumbaan di Mugello. Daripada kutipan mata keseluruhan, Miller kini di tempat keenam manakala Bagnaia di tempat ke-18.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d