06.jpg

- Advertisement -

Lakshmi Menon (lahir pada 19 Mei 1991) adalah seorang pelakon dan penyanyi filem India, yang kebanyakannya muncul dalam filem-filem Tamil bersama-sama dengan filem-filem Malayalam. Selepas membuat debutnya dalam peranan yang menyokong dalam filem Malayalam Raghuvinte Swantham Raziya (2011) memimpin dalam filem sulungnya, Sundarapandian pada tahun 2012. Sundarapandian, dan tiga peluncuran Tamil seterusnya, adalah kejayaan komersil dan dia dilabelkan sebagai “bintang paling pantas di pawagam Tamil” oleh Sify. Beliau menerima Anugerah Filem Negeri Tamil Nadu untuk Pelakon Terbaik untuk peranannya di Sundarapandian dan Kumki.

Kerjaya

Pada tahun 2011, pengarah Malayalam Vinayan, yang melihatnya semasa tayangan Bharatanatyam, membuangnya dalam filemnya, Raghuvinte Swantham Raziya. Dia berada di kelas lapan ketika dia bertindak dalam filem itu. Tidak lama selepas itu, dia memimpin bersama Vineeth dalam filem Malayalam yang lain bertajuk Pasangan Ideal, yang diarahkan oleh Ali Akbar. Selepas dia mula berlakon dalam pawagam Malayalam, dia ditonjolkan di sampul majalah dan menarik perhatian pengarah Raja Solomon, yang membawanya ke Kumki berlawanan dengan Vikram Prabhu. Menonton persembahannya, pengarah Prabhakaran menawarkan peranan utama di Sundarapandian bertentangan M. Sasikumar, yang dikeluarkan sebelum Kumki dan menandakan debutnya Tamil. Selepas bertindak dengan Sasikumar lagi di Kutti Puli, dia dilihat sebagai guru sekolah demure Malar dalam filem aksi drama-drama Suseenthiran, yang membintangi Vishal. Semua empat filem Tamil yang dibebaskan dalam tempoh satu tahun, adalah hits pejabat.

Dalam Naan Sigappu Manithan melihatnya berpasangan dengan Vishal lagi. Dia bertindak dalam dua filem Tamil, Manja Pye dengan Vimal dan Jigarthanda bersama Siddharth pada tahun 2014. Dia menyelesaikan Sippai dengan Gautham Karthik, dan Komban telah memukul skrin dan mendapat nama baik untuk peranannya Palani ammal. Pada 10 November, filem filem Vedalam beliau dilepaskan di mana dia menggambarkan peranan kakak untuk Ajith Kumar dan dia dipuji dengan baik oleh pengkritik untuk persembahan dalam filem itu. Kini pada tahun 2016 dia telah membuat filem bernama Miruthan dengan Jayam Ravi yang merupakan filem zombie Tamil pertama yang dikeluarkan pada 19 Februari telah mengupas ulasan yang baik dan pembukaan yang sangat baik dan dengan Vijay Sethupathi di Rekka. Dia sedang membuat filem dengan Prabhu Deva di Yung Mung Sung.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d