04.png

- Advertisement -

Kiara Advani (lahir Alia Advani pada 31 Julai 1992) adalah seorang pelakon India yang kebanyakannya muncul di Hindi dan beberapa filem Telugu. Selepas membuat debutnya dalam filem komedi 2014 Fugly, Advani melakonkan beberapa filem komersial dan kritikal yang berjaya, seperti filem sukan M.S. Dhoni: The Untold Story (2016), filem antologi Netflix Lust Stories (2018), dan drama politik Telugu Bharat Ane Nenu (2018).

Kehidupan awal dan latar belakang

Kiara Advani dilahirkan di Jagdeep Advani, seorang ahli perniagaan Sindhi dan Genevieve Jaffrey, guru bahasa Punjabi, Scotland, Ireland, Portugis, dan Sepanyol. Dilahirkan sebagai Alia Advani, Advani menukar namanya kepada Kiara sebelum melepaskan filem pertamanya, Fugly. Penatua dua anak, Advani mempunyai adik lelaki, Mishaal. Dia juga berkaitan dengan beberapa selebriti melalui keluarganya. Pelakon-pelakon Ashok Kumar dan Saeed Jaffrey adalah kakek tirinya dan pamannya masing-masing, manakala model Shaheen Jaffrey dan pelakon Juhi Chawla adalah bibinya.

Kerjaya

Advani membuat debutnya dalam filem drama komedi Kabir Sadanand, Fugly (2014), berbanding pendatang baru Mohit Marwah, Vijender Singh, Arfi Lamba dan Jimmy Shergill. Filem ini dibuka untuk ulasan bercampur. Untuk pertunjukannya, Advani menerima ulasan positif secara umum, dengan Taran Adarsh ​​dari Bollywood Hungama mengatakan dia “menangkap anda sama sekali tidak menyedari” dan mempunyai “kombinasi rupa dan bakat”. Mehul S Thakkar dari Chronicle Chronicle menyatakan prestasinya sebagai “sangat menarik” dan berkata dia “menunjukkan banyak janji,” bersama-sama dengan memuji kepelbagaian dan pelbagai sebagai pelakon.

Selepas memainkan wanita terkemuka dalam filem filem tindakan Abbas-Mustan, Advani membuat debutnya dalam industri filem Telugu dengan Bharat Ane Nenu, di mana dia mendapat peluang untuk muncul bertentangan dengan Mahesh Babu. Dia juga muncul dalam filem A.S. Dhoni: Cerita Terjadi sebagai Puan Sakshi Dhoni, biopik bekas ketua kriket India Mahendra Singh Dhoni. Filem itu adalah kejayaan besar. Dia kemudian muncul sebagai pengantin wanita yang malu dalam filem antikologi Netflix Lust Stories. Adegan melancapnya dalam filem itu, menggunakan alat vibrator, dipuji kerana gambaran seksual wanita.

Advani dilempar bertentangan dengan Ram Charan di Vinaya Vidheya Rama, sebuah filem Telugu. Dia muncul bersama Akshay Kumar dan Diljit Dosanjh dalam komedi romantis Good News. Dia ditonjolkan dalam video muzik Urvashi bersama Shahid Kapoor. Dia juga akan memainkan peranan wanita utama bertentangan dengan Shahid Kapoor di Kabir Singh, sebuah pembuatan semula bahasa Hindi di Arjun Reddy.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: