Subaru Viziv Adrenaline Concept – XV masa hadapan?

0

14

- Advertisement -

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Subaru telah memperkenalkan beberapa buah model konsep yang membawa nama Viziv iaitu Viziv-7, Viziv Performance dan Viziv Tourer. Masing-masing seperti menunjukkan model masa depan SUV, sports dan wagon jenama itu.

Terbaru di Geneva Motor Show, Subaru telah memperkenalkan satu lagi model konsep Viziv iaitu Adrenaline Concept. Seperti yang anda boleh lihat, ia mempunyai bentuk SUV/Crossover dan seakan menunjukkan kemungkinan penyambung generasi bagi model XV.

Sama seperti model konsep Viziv yang didedahkan sebelum ini, tiada sebarang perincian teknikal yang dikeluarkan dan ia sekadar mahu menunjukkan konsep rekaan yang sedang dibangunkan oleh jenama tersebut. Viziv sebenarnya adalah nama yang didapati daripada gabungan Vision dan Innovation, dan Adrenaline Concept ini ditambah lagi dengan konsep baru “Bolder“.

Bentuk badan Viziv Adrenaline Concept mahu menunjukkan rasa dinamik dan kuat, dengan bahagian bumbungnya seperti bersambung terus dari tiang A hingga ke spoiler belakang, manakala kemasan hitam yang anda lihat berada di sekeliling kenderaan pula sebenarnya dibuat daripada plastik dan digunakan sebagai pelindung apabila ia masuk ke tempat yang mencabar.

Bahagian lain juga seakan menunjukkan kereta ini akan mempunyai kemampuan meredah jalan mencabar, dengan kedudukan yang tinggi, tayar pelbagai guna dan pelindung bawah bampar depan dan belakang. Satu lagi rekaan menarik adalah lampu heksagon berbintik yang digunakan pada bampar depan dan belakang.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: