68

Hujung minggu korang bosan? Tak ada plan nak lepak mana dengan kawan-kawan? Apa kata ajak kawan korang naik Genting untuk merasai sendiri pengalaman di enam lokasi menarik di SkyAvenue mall, Resort World Genting.

Pergi ramai-ramai dengan geng mesti lagi best kan. Tapi, apa je enam lokasi menarik tu?

1. Alive Museum

69.jpg 70.jpg

Bagi korang yang suka bergambar, Alive Museum memang tempat paling tepat untuk korang serbu. Lukisan mural 3 Dimensi membuatkan korang nampak real bila bergambar.

Karya seni ini dihasilkan oleh pelukis dari Korea Selatan dan pastinya korang akan terpukau dengan hasil 3D daripada mereka.

2. Ripley’s Believe It Or Not! Odditorium

71.jpg 72.jpg 73.jpg

Lebih daripada 400 pameran artifak lama dikumpulkan dan korang bakal merasai satu ‘dunia baru’ yang lari daripada dunia sebenar. Koleksi-koleksi seperti model Pontianak dan kaki pemain bola terkenal David Beckham turut dibawa dalam pengembaraan ini.

3. Jurassic Research Centre

74.jpg 75.jpg 76.jpg

Masuk saja dalam tempat ni, korang akan terdengar ngauman lebih daipada 300 spesis replika dinosaur. Korang boleh feeling-feeling macam ada pada zaman dinosaur. Kelas!

4. Zombie Outbreak

77.jpg 78.jpg 79.jpg

Dah cukup berani? Bolehlah cuba masuk ke dalam Zombie Outbreak. Rasai pengalaman dikejar zombie dan macam-macam bunyi yang menyeramkan bakal korang dengar. Kalau tak menjerit, kami belanja korang teh o ais satu. Hiks!

5. Snow World

80.jpg 81.jpg

Kawasan yang berkeluasan 22,000 kaki meter persegi dengan suhu -10 darjah celcius memang tak sesuai untuk korang yang tak tahan sejuk. Serious sejuk beb! Kadang-kadang feeling macam Winter Sonata pulak. Heeee..

6. Food Court Moden Mewah

82.jpg 83.jpg 84.jpg

Dah penat berjalan mesti la perut rasa lapar. Nak makan makanan yang sedap tapi dengan harga berbaloi? Pergi saja ke medan selera berkonsep mewah yang baru saja dibuka di SkyAvenue, Resorts World Genting.

Sajian makanan Nusantara yang terdiri daripada pilihan masakan Nasi, Mi, Laksa, Timur Tengah membuatkan korang tak ada lagi alasan tak tahu nak makan apa.

Paling penting, semua makanan di sini adalah halal dan boleh dimakan tanpa rasa ragu-ragu. Hehe!

Apa lagi guys, let’s lepak Genting weekend ni!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.